ADIYAMAN / BESNİ - Dikilitaş Halil Ağar Ortaokulu

Ara

İngilizce Öğretmenimiz Fatih Koray BAYSA öncülüğünde ortaokul öğrencilerimiz ile birlikte geleneksel çocuk oyunlarından İSTOP Oyunu oynadık.

Ara

19.12.2023 tarihinde 8.sınıflara yönelik 4.Kazanım Değerlendirme Sınavını yaptık. Böylelikle LGS'ye giden zorlu maratonda çocuklarımızı hazır tutmaya çalışıyoruz.

Kas

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu kapsamda "Sözlük Tasarım Yarışması" için çocuklarımız özgün bir "Dede Korkut Sözlüğü" hazırlamıştır. Bu çalışmanın hazırlanmasında öğrencilerimize rehberlik eden Türkçe Öğretmenimiz Mehmet YILDRIM'a teşekkür ederiz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler günü, bizim günümüzdü. Büyük bir keyifle, coşkuyla ve mesleğin verdiği mutlulukla öğrencilerimizle birlikte kutladık.

Kas

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün AR-GE birimi vasıtasıyla "ANADOLU VAKFI" tarafından gönderilen kitaplar sayesinde kütüphanemiz zenginleşiyor.  Anadolu Vakfı'na gönderdikleri kitaplar için öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.

Kas

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında, lösemi hastalığı hakkında toplum bilinci oluşturulması, lösemili çocuklarımızın yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekilmesi ve onlara destek olunması amacı ile ülke genelinde farkındalık çalışmalarının yürütülmesi amacıyla okulumuzda etkinlikler yapıldı.

Kas

29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında ülkemizde kutlanan "KIZILAY HAFTASI" okulumuzda başta Matematik öğretmeni Elif Nur NACAR ve Okul Öncesi öğretmeni Esra ÇELİK'in katkılarıyla öğrencilerimizle birlikte kutlandı. Öğrencilerimiz yaparak yaşayarak bir deneyim elde etmiş oldular. Ayrıca kan bağışının önemini kavramış oldular.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü kapsamında yapılan etkinliklerde emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederim.

Kas

Bridge to Türkiye Fund aracılığıyla Pusulam Kitap tarafından kitap ve zeka oyunları seti okulumuza hediye edilmiştir. Bu vesileyle Zeka Oyunları Sınıfını açmış olduk. Hem de kütüphanemizi daha zengin içeriklerle donatmış olduk. Katkılarından dolayı Pusulam Kitap'a sonsuz teşekkür ederiz. Ayrıca Zeka Oyunları Sınıfı ve kütüphanemizin görsel olarak dizayn edilmesinde katkıları olan Okul Öncesi Öğretmeni Esra ÇELİK'e teşekkür ederiz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100.yılı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı. Başta Okul Öncesi Öğretmeni Esra ÇELİK ve İngilizce Öğretmeni Fatih Koray BAYSA'nın öncülüğünde çeşitli etkinlik ve aktivetelerle Cumhuriyet Bayramımız kutlandı.

Ekm

Besni Gençlik Merkezi tarafından okulumuzda çocuklarla yapılan etkinlikler sayesinde çocuklar günün sonunda evlerine enerjik ve mutlu döndüler. Deprem sonrası devam eden psiko-sosyal destek çalışmaları sayesinde çocuklarımızın üzerindeki olumsuz havayı atmak en büyük temennimizdir.

Eyl

"SABAH ISIN DERSTE CANLISIN" etkinliği ile okulumuzda çocuklarımız derse başlamadan önce Beden Eğitimi Öğretmeni Serhat BOZKURT öncülüğünde 15 dk. ısınma hareketleri yaparak derse daha zinde girmeleri amaçlanmaktadır.

May

TEMİZ BIRAK TEMİZ BUL PROJESİ KAPSAMINDA ÇOCUKLARIMIZA ÇEVRE BİLİNCİNİ AŞILAMAK, TEMİZ BİR ÇEVREDE YAŞAMANIN ÖNEMİNİ KAVRATMAK AMACIYLA BİR ÇALIŞMA YAPILMIŞTIR.

May

OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİ DEVAM ETTİRMEK VE ÇOCUKLARIMIZIN BAŞARISINI ARTTIRMAK AMACIYLA VELİ ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYORUZ.

May

MERKEZ ÜSSÜ KAHRAMANMARAŞ OLAN 6 ŞUBAT 2023 TARİHİNDE MEYDANA GELEN, ADIYAMAN VE 11 İLİMİZİ ETKİLEYEN DEPREM SONRASI ÖĞRETMENLERİMİZE, ÖĞRENCİLERİMİZE VE VELİLERİMİZE YÖNELİK PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA SEMİNER VERİLMİŞTİR.